ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ποιοι είμαστε:
Η εθελοντική ομάδα του “Γίνε Άνθρωπος” αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και εκπαίδευσης. Τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά βοηθούν ιδιαίτερα το έργο μας και αξιοποιούνται αναλόγως στις δράσεις μας, βοηθώντας έτσι να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Η εθελοντική μας κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα βίας, η οποία πραγματοποιείται με την καταγραφή άρθρων, τη βοήθεια οργάνωσης και διαχείρισης παρουσιάσεων, γραμματειακή υποστήριξη και δυνατότητα συμμετοχής σε πλήθος δράσεων.
Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Μπορείς να γίνεις μέλος της εθελοντικής μας ομάδας! Εάν θέλεις να συμμετέχεις στις δράσεις μας και να βοηθήσεις στο έργο μας με τον δικό σου τρόπο, στείλε αίτηση, με το βιογραφικό σου και υπογεγραμμένη την φόρμα εθελοντισμού που θα βρεις εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Πηνελόπη Παπανδρέου

Ονομάζομαι Πηνελόπη Παπανδρέου, είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας και συνεργάζομαι με το CSIi στις δράσεις και τα project του. Η εκστρατεία “Γίνε άνθρωπος” είναι πιστεύω από τις ενέργειες που έρχονται να βοηθήσουν αυτήν την πολυπόθητη αλλαγή στην χώρα μας. Ως γυναίκα, δεν μπορώ να μένω ψύχραιμη μπροστά στην έμφυλη βία που φαίνεται καμιά φορά να κυριαρχεί τα πάντα γύρω μας. Δουλεύοντας σε αυτό το project έμαθα περισσότερα για την πραγματικότητα στη χώρα μας, τα δικαιώματα των γυναικών, τις συνεχείς κοινωνικές αδικίες και αναγνωρίζω πλέον ότι το πρόβλημα βρίσκεται παντού. Ρεαλίστρια με μια δόση αισιοδοξίας, έχω την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και νιώθω περήφανη που συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή.

Παναγιώτης Ανδριανός

Ονομάζομαι Παναγιώτης Ανδριανός και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με το CSI Institute αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκστρατεία κατά της βίας «Γίνε Άνθρωπος». Πιστεύω πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι έτοιμος ο κόσμος να ακούσει, να ασχοληθεί και να ευαισθητοποιηθεί για θέματα που αφορούν τη βία και τον περιορισμό της. Είμαι σίγουρος πως με αυτή την προσπάθεια θα επέλθει η αλλαγή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Μαρίνα Καρατζαφέρη

Ονομάζομαι Μαρίνα Καρατζαφέρη και είμαι τελειόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το CSI Institute, Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, ως εθελοντής και αρθρογράφος συμμετείχα στην Εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”. Μέσα από την αρθρογραφία προσφέρω με τον τρόπο που μπορώ ενημέρωση στον κόσμο την οποία χρειάζεται. Ως γυναίκα δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με διάφορων τύπων εγκλήματα σε βάρος των γυναικών γι’ αυτό και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία ουσιαστική αλλαγή την οποία η κοινωνία χρειάζεται! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την κατάσταση. Ας Γίνουμε όλοι Άνθρωποι!

Παρασκευή Ξεσφίγγη

Ονομάζομαι Παρασκευή Ξεσφίγγη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών σπουδών. Το ενδιαφέρον μου για τα ζητήματα έμφυλης βίας με οδήγησαν στην εκστρατεία του ‘Γίνε Άνθρωπος’ όπου έγινα εθελόντρια. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας ελπίζω και επιθυμώ να βοηθήσουμε κάθε θύμα βίας να νιώσει ασφάλεια, να ενημερώσουμε το κοινωνικό σύνολο για την πρόληψη του φαινομένου και να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη και έτοιμη για να φέρει την αλλαγή. Είναι δικαίωμα όλων να νιώθουν την ασφάλεια, την ισότητα και την ατομικότητα.

Αντιγόνη Καμπέρη

Ονομάζομαι Αντιγόνη Καμπέρη, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέσα από την πρακτική μου στο CSI Institute έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το ζήτημα της βίας, ένα θέμα που πιστεύω ότι αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στον περιορισμό φαινομένων βίας, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενωθούμε και να δράσουμε, ώστε να μπει ένα τέλος στον πόνο που προκαλεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Μαργαρίτα Ντούρου

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Ντούρου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute, μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος», που έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βίας, κάθε είδους, μέσω της ενημέρωσης και της μαζικής ευαισθητοποίησης του κόσμου. Η έκρηξη των ποικιλόμορφων περιστατικών βίας στην εποχή μας και ειδικότερα η ραγδαία αύξηση των γυναικοκτονιών, με οδήγησε στο να λάβω μέρος στην εκστρατεία, καθώς πιστεύω πως είναι χρέος όλων μας να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά και να αναλαμβάνουμε δράσεις με σκοπό να μειώσουμε και να εξαλείψουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα. Συμβάλλοντας λοιπόν στη προσπάθεια αυτή, προσδοκώ και ονειρεύομαι μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Άννα Λένη

Ονομάζομαι Άννα Λένη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και projects. Η επιλογή μου να συμμετέχω στην εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος» προέκυψε εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών βίας τα τελευταία χρονιά στην Ελλάδα. Μέσα από την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να συμβάλει στην μείωση του φαινομένου, έτσι ώστε να γίνει η αρχή για μια κοινωνία απελευθερωμένη από κάθε μορφής βίας. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας είναι υποχρέωση όλων μας!

Άντρεα Χριστοδούλου

Ονομάζομαι Άντρεα Χριστοδούλου και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο CSI Institute πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”, μία νέα εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Πάντα πίστευα ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μέσα από την εκστρατεία ο κόσμος θα ακούσει, θα ενημερωθεί και θα είναι έτοιμος να δράσει, ώστε να εξαλειφθεί κάθε μορφή αδικίας και βίας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη αυτή την αλλαγή και εμείς πρέπει να δράσουμε άμεσα!

Νικολέτα Φωτιάδου

Ονομάζομαι Νικολέτα Φωτιάδου και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετέχω ως εθελόντρια ψυχολόγος στον μη κερδοσκοπικό φορέα “Γίνε άνθρωπος” με σκοπό να προσφέρω την βοήθεια μου σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία καθώς κανένας μας δεν αξίζει να δέχεται μια τέτοια συμπεριφορά. Ταυτόχρονα στόχος μου είναι η αφύπνιση και άλλων ατόμων καθώς μόνο με την συλλογική δράση όλων μας μπορεί να επέλθει η αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Παναγιώτα Λαμπράκη

Ονομάζομαι Παναγιώτα Λαμπράκη και είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με αφορμή το πρώτο συνέδριο του Γίνε Άνθρωπος αποφάσισα πως θέλω κι εγώ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας που έχει σκοπό την πρόληψη , την παρέμβαση και την καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Είναι χρέος όλων μας η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η δράση σε περιστατικά βίας. Η ανοχή σταματάει εδώ. Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο με βασικα θεμέλια του την αγάπη και τον σεβασμό.
Η αλλαγή της κοινωνίας είναι στο χέρι μας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Παναγιώτης Κάτσενος

Ονομάζομαι Παναγιώτης Κάτσενος και είμαι φοιτητής στην σχολή μόδας Pansik. Συμμετέχω στην ομάδα εθελοντών του γίνε άνθρωπος με σκοπό την αλλαγή των πραγμάτων που γίνονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα στο θέμα των γυναικοκτονιών και γενικότερα σε κάθε είδους βίας. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να δέχεται βία εξαιτίας του φύλου του, του χρώματός του, της σεξουαλικότητάς του και του σωματότυπού του!