ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ποιοι είμαστε:
Η εθελοντική ομάδα του “Γίνε Άνθρωπος” αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και εκπαίδευσης. Τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά βοηθούν ιδιαίτερα το έργο μας και αξιοποιούνται αναλόγως στις δράσεις μας, βοηθώντας έτσι να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Η εθελοντική μας κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα βίας, η οποία πραγματοποιείται με την καταγραφή άρθρων, τη βοήθεια οργάνωσης και διαχείρισης παρουσιάσεων, γραμματειακή υποστήριξη και δυνατότητα συμμετοχής σε πλήθος δράσεων.
Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Μπορείς να γίνεις μέλος της εθελοντικής μας ομάδας! Εάν θέλεις να συμμετέχεις στις δράσεις μας και να βοηθήσεις στο έργο μας με τον δικό σου τρόπο, στείλε αίτηση, με το βιογραφικό σου και υπογεγραμμένη την φόρμα εθελοντισμού που θα βρεις εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Ελένη Φουντωτού

Ονομάζομαι Ελένη Φουντωτού και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε συνεργασία με το CSI Institute, όπου και πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση, συμμετέχω στην εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”, με σκοπό να συνεισφέρω στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την βία και την καταπολέμηση της. Αισιοδοξώ πως μέσα από τις δράσεις μας, θα γίνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου καμία μορφή κακοποίησης δεν θα είναι αποδεκτή. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον κοινό εχθρό!

Πηνελόπη Παπανδρέου

Ονομάζομαι Πηνελόπη Παπανδρέου, είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας και συνεργάζομαι με το CSIi στις δράσεις και τα project του. Η εκστρατεία “Γίνε άνθρωπος” είναι πιστεύω από τις ενέργειες που έρχονται να βοηθήσουν αυτήν την πολυπόθητη αλλαγή στην χώρα μας. Ως γυναίκα, δεν μπορώ να μένω ψύχραιμη μπροστά στην έμφυλη βία που φαίνεται καμιά φορά να κυριαρχεί τα πάντα γύρω μας. Δουλεύοντας σε αυτό το project έμαθα περισσότερα για την πραγματικότητα στη χώρα μας, τα δικαιώματα των γυναικών, τις συνεχείς κοινωνικές αδικίες και αναγνωρίζω πλέον ότι το πρόβλημα βρίσκεται παντού. Ρεαλίστρια με μια δόση αισιοδοξίας, έχω την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει και νιώθω περήφανη που συμμετέχω στην προσπάθεια αυτή.

Παναγιώτης Ανδριανός

Ονομάζομαι Παναγιώτης Ανδριανός και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σε συνεργασία με το CSI Institute αποφάσισα να συμμετάσχω στην εκστρατεία κατά της βίας «Γίνε Άνθρωπος». Πιστεύω πως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι έτοιμος ο κόσμος να ακούσει, να ασχοληθεί και να ευαισθητοποιηθεί για θέματα που αφορούν τη βία και τον περιορισμό της. Είμαι σίγουρος πως με αυτή την προσπάθεια θα επέλθει η αλλαγή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε.

Ιφιγένεια Κολιού

Ονομάζομαι Ιφιγένεια Κολιού και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, είχα την ευκαιρία να συμμετέχω στη νέα εκστρατεία του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια, “Γίνε Άνθρωπος”, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση-εκπαίδευση του κόσμου ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Μέσα από τις δράσεις μας, την επιμονή μας και την αλληλεγγύη μας προς κάθε ξεχωριστό άτομο εκεί έξω, που βιώνει τη βία ή θέλει να συμβάλει στην εξάλειψη κάθε ίχνους της, ευελπιστούμε να αλλάξουμε τον κόσμο , να αλλάξουμε την κοινωνία, να ζούμε δίπλα σε Ανθρώπους, με άλφα κεφαλαίο.

Αναστασία Χαλκιαδάκη

Ονομάζομαι Αναστασία Χαλκιαδάκη, είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκπαιδευμένη εμψυχώτρια νέων γυναικών. Η συνεργασία μου με το CSI Institute ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρακτικής μου άσκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”. Ως μελλοντική επαγγελματίας ψυχικής υγείας, αλλά και ως γυναίκα ένιωσα την ανάγκη να αποτελέσω και εγώ μέρος αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας. Η βία σε όλες τις μορφές της αποτελεί ένα διαχρονικό κοινωνικό φαινόμενο που ταλανίζει εκατομμύρια ανθρώπους, ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής τάξης ή καταγωγής, σε όλον τον κόσμο. Χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, μέσα από την αναδόμηση βαθιά ριζωμένων αντιλήψεων που γεννούν και συντηρούν τη βία εν γένει, μέσω της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης πάνω σε τέτοια ζητήματα, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω του “Γίνε Άνθρωπος”. Πιστεύω ότι με τη συλλογική δράση μπορεί να γίνει αυτή η κοινωνική αλλαγή που χρειαζόμαστε πιο πολύ από ποτέ!

Χρήστος Τέκας

Λέγομαι Χρήστος Τέκας και είμαι τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η εκπόνηση της πρακτικής μου άσκησης στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας CSIi μου χάρισε την δυνατότητα να συμμετάσχω στην εκστρατεία «Γίνε Άνθρωπος», όπου συλλέχθηκε και συντάχθηκε ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό για θέματα βίας. Αν και αδύνατος ο διασκορπισμός της, αυτό δεν δικαιολογεί τη παθητική στάση του κοινού την οποία καλούμεθα να μεταστρέψουμε σε άκρως ενεργητική. Όλοι μαζί μπορούμε!

Αντιγόνη Καμπέρη

Ονομάζομαι Αντιγόνη Καμπέρη, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέσα από την πρακτική μου στο CSI Institute έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το ζήτημα της βίας, ένα θέμα που πιστεύω ότι αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στον περιορισμό φαινομένων βίας, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενωθούμε και να δράσουμε, ώστε να μπει ένα τέλος στον πόνο που προκαλεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Μαρίνα Μπεκιάρη

Ονομάζομαι Μαρίνα Μπεκιάρη και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάζομαι με το CSIi στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της πρακτικής μου άσκησης. Η βία είναι ένα φαινόμενο το οποίο ενδιαφέρομαι να μελετήσω, καθώς αποτελεί ένα ζήτημα το οποίο φαίνεται να έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα με την αύξηση που παρατηρείται στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και στις γυναικοκτονίες. Η ενημέρωση του κοινού και η εύρεση τρόπων πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης του φαινομένου είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Σοφία Γραμματικάκη

Ονομάζομαι Σοφία Γραμματικάκη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης στο CSI Institute, μου δόθηκε η πολύτιμη ευκαιρία να συνδράμω και εγώ σε μία από τις μεγαλύτερες εκστρατείες της χώρας μας, σχετικά με την εξάλειψη κάθε μορφής βίας κατά του ανθρώπου. Η εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος” θα συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της κοινωνίας μας και θα προσθέσει έναν σύμμαχο στον αγώνα του καθενός που δέχεται οποιαδήποτε κακοποιητική συμπεριφορά.

Χρύσα Καλαμάτα

Ονομάζομαι Χρύσα Καλαμάτα και είμαι πτυχιούχος του τμήματος Εγκληματολογίας και Εγκληματικής Δικαιοσύνης του Bangor University, απόφοιτη μεταπτυχιακού του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Coventry University και συνεργάζομαι με το CSIi στα project και τις δράσεις του. Έτσι, μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία «Γίνε Άνθρωπος» που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κόσμου απέναντι στη βία, γιατί ευελπιστώ πως μέσα από κάτι τόσο σημαντικό θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σε αυτή την αλλαγή και τελικά στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου. Μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε, αφορά όλα τα κοινωνικά στρώματα και δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά πραγματικότητα. Η μόνη λύση είναι η ανοιχτή αντιπαράθεση με το ζήτημα αυτό και ο καθένας από εμάς μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμησή του αν απλά δεν το αγνοήσει, γιατί καμία μορφή κακοποίησης δεν είναι αποδεκτή.

Άντρεα Χριστοδούλου

Ονομάζομαι Άντρεα Χριστοδούλου και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο CSI Institute πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”, μία νέα εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Πάντα πίστευα ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μέσα από την εκστρατεία ο κόσμος θα ακούσει, θα ενημερωθεί και θα είναι έτοιμος να δράσει, ώστε να εξαλειφθεί κάθε μορφή αδικίας και βίας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη αυτή την αλλαγή και εμείς πρέπει να δράσουμε άμεσα!

Ελένη Καρανάνου

Ονομάζομαι Ελένη Καρανάνου, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέσω της πρακτικής μου στο CSI Institute μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στην εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος” που έχει ως στόχο την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Αρκετά άτομα έχουμε υποστεί βία, όπως είναι για παράδειγμα η λεκτική, η σωματική, η συναισθηματική κλπ. Ακούμε συχνά στις ειδήσεις για την αύξηση της βίας, αλλά και των ανθρωποκτονιών. Επομένως πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε για να εξαλειφθούν όσο το δυνατόν περισσότερο αυτά τα περιστατικά βίας. Τώρα, λοιπόν, πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη κινητοποίησης μας απέναντι στην βία. Για αυτό τον λόγο αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτή την εκστρατεία· με ενωμένες τις δυνάμεις μας μπορούμε να προσφέρουμε όλοι. Είμαστε νέα άτομα, το μέλλον εξαρτάται από εμάς, για αυτό και θα παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον, για ένα μέλλον όπου η βία δεν θα κυριαρχεί.

Μαργαρίτα Ντούρου

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Ντούρου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute, μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στην εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος», που έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βίας, κάθε είδους, μέσω της ενημέρωσης και της μαζικής ευαισθητοποίησης του κόσμου. Η έκρηξη των ποικιλόμορφων περιστατικών βίας στην εποχή μας και ειδικότερα η ραγδαία αύξηση των γυναικοκτονιών, με οδήγησε στο να λάβω μέρος στην εκστρατεία, καθώς πιστεύω πως είναι χρέος όλων μας να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά και να αναλαμβάνουμε δράσεις με σκοπό να μειώσουμε και να εξαλείψουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα. Συμβάλλοντας λοιπόν στη προσπάθεια αυτή, προσδοκώ και ονειρεύομαι μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Άννα Λένη

Ονομάζομαι Άννα Λένη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και projects. Η επιλογή μου να συμμετέχω στην εκστρατεία «Γίνε άνθρωπος» προέκυψε εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών βίας τα τελευταία χρονιά στην Ελλάδα. Μέσα από την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να συμβάλει στην μείωση του φαινομένου, έτσι ώστε να γίνει η αρχή για μια κοινωνία απελευθερωμένη από κάθε μορφής βίας. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας είναι υποχρέωση όλων μας!

Δανάη Αβερκιάδη

Ονομάζομαι Δανάη Αβερκιάδη και είμαι απόφοιτη Εγκληματολογίας του πανεπιστημίου Deakin της Αυστραλίας. Έχω παρακολουθήσει εξάμηνα σεμινάρια σχετικά με την διαχείριση κρίσεων, την Κυβερνοασφάλεια και το κυβερνοέγκλημα και έχω λάβει τα αντίστοιχα πιστοποιητικά παρακολούθησης. Είμαι εθελόντρια στο Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, βοηθώντας στην συγγραφή άρθρων και σε διάφορες δράσεις, καθώς και στο “Γίνε Άνθρωπος”, μια εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και εξάλειψη κάθε μορφής βίας.

Μαρίνα Καρατζαφέρη

Ονομάζομαι Μαρίνα Καρατζαφέρη και είμαι τελειόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το CSI Institute, Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, ως εθελοντής και αρθρογράφος συμμετείχα στην Εκστρατεία “Γίνε Άνθρωπος”. Μέσα από την αρθρογραφία προσφέρω με τον τρόπο που μπορώ ενημέρωση στον κόσμο την οποία χρειάζεται. Ως γυναίκα δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με διάφορων τύπων εγκλήματα σε βάρος των γυναικών γι’ αυτό και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία ουσιαστική αλλαγή την οποία η κοινωνία χρειάζεται! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την κατάσταση. Ας Γίνουμε όλοι Άνθρωποι!