Scroll Top

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ποιοι είμαστε:
Η εθελοντική ομάδα του “Γίνε Άνθρωπος” αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και εκπαίδευσης. Τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά βοηθούν ιδιαίτερα το έργο μας και αξιοποιούνται αναλόγως στις δράσεις μας, βοηθώντας έτσι να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Η εθελοντική μας κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα βίας, η οποία πραγματοποιείται με την καταγραφή άρθρων, τη βοήθεια οργάνωσης και διαχείρισης παρουσιάσεων, γραμματειακή υποστήριξη και δυνατότητα συμμετοχής σε πλήθος δράσεων.
Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Μπορείς να γίνεις μέλος της εθελοντικής μας ομάδας! Εάν θέλεις να συμμετέχεις στις δράσεις μας και να βοηθήσεις στο έργο μας με τον δικό σου τρόπο, στείλε αίτηση, με το βιογραφικό σου και υπογεγραμμένη την φόρμα εθελοντισμού που θα βρεις εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Μαρίνα Καρατζαφέρη

Ονομάζομαι Μαρίνα Καρατζαφέρη, είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συμμετέχω εθελοντικά στoν φορέα “Γίνε Άνθρωπος”. Ασχολούμαι με τα social media και συμμετέχω ενεργά σε όλες τις δράσεις και τα συνέδρια από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας του. Ως γυναίκα δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με διαφόρων τύπων εγκλήματα σε βάρος των γυναικών γι’ αυτό και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία ουσιαστική αλλαγή την οποία η κοινωνία χρειάζεται! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ας γίνουμε, λοιπόν, όλοι Άνθρωποι!

Παρασκευή Ξεσφίγγη

Ονομάζομαι Παρασκευή Ξεσφίγγη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών σπουδών. Το ενδιαφέρον μου για τα ζητήματα έμφυλης βίας με οδήγησαν στην εκστρατεία του ‘Γίνε Άνθρωπος’ όπου έγινα εθελόντρια. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας ελπίζω και επιθυμώ να βοηθήσουμε κάθε θύμα βίας να νιώσει ασφάλεια, να ενημερώσουμε το κοινωνικό σύνολο για την πρόληψη του φαινομένου και να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη και έτοιμη για να φέρει την αλλαγή. Είναι δικαίωμα όλων να νιώθουν την ασφάλεια, την ισότητα και την ατομικότητα.

Στέλλα Φουλούλη

Ονομάζομαι Φουλούλη Στέλλα και είμαι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κατά τη διάρκεια της πρακτικής μου άσκησης είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την ομάδα του «Γίνε Άνθρωπος». Παρακολούθησα από κοντά τη δράση της οργάνωσης και θέλησα να γίνω και εγώ ένα από τα ενεργά μέλη της. Το ζήτημα της βίας σε όλες της τις μορφές έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας. Βιώνουμε καθημερινά φαινόμενα όπου ακούμε ή γινόμαστε μάρτυρες μιας βίαιης συμπεριφοράς και πολλές φορές αισθανόμαστε αδύναμοι μπροστά στο μέγεθος του φόβου αλλά και γεμάτοι ενοχή που δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι, για να προλάβουμε μία τέτοια ενέργεια. Ακριβώς λοιπόν, επειδή επιθυμώ να μην αισθάνομαι πλέον αδύναμη και ένοχη για όλα όσα βλέπω να συμβαίνουν γύρω μου, αποφάσισα να συνεισφέρω στο έργο του φορέα, που έχει σκοπό την ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών γύρω από τη βία και τις συνέπειές της.

Νικολέτα Φωτιάδου

Ονομάζομαι Νικολέτα Φωτιάδου και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετέχω ως εθελόντρια ψυχολόγος στον φορέα “Γίνε Άνθρωπος” με σκοπό να προσφέρω την βοήθεια μου σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία καθώς κανένας μας δεν αξίζει να δέχεται μια τέτοια συμπεριφορά. Ταυτόχρονα στόχος μου είναι η αφύπνιση και άλλων ατόμων καθώς μόνο με την συλλογική δράση όλων μας μπορεί να επέλθει η αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Παναγιώτα Λαμπράκη

Ονομάζομαι Παναγιώτα Λαμπράκη και είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με αφορμή το πρώτο συνέδριο του “Γίνε Άνθρωπος”, στο οποίο παρευρέθηκα, αποφάσισα πως θέλω κι εγώ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας που έχει σκοπό την πρόληψη , την παρέμβαση και την καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Είναι χρέος όλων μας η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η δράση σε περιστατικά βίας. Η ανοχή σταματάει εδώ. Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο με βασικά θεμέλια του την αγάπη και τον σεβασμό.
Η αλλαγή της κοινωνίας είναι στο χέρι μας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Στέλλα Τζιβελέκη

Ονομάζομαι Στέλλα Τζιβελέκη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τελειώνοντας τις σπουδές μου ορμώμενη από την ανάγκη μου για προσφορά, ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τον φορέα «Γίνε Άνθρωπος» που έχει σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σε ζητήματα βίας κάθε είδους. Θέλω και εγώ να συμμετέχω στην προσπάθεια για να δοθεί φωνή στα θύματα και να εξαλειφθεί κάθε απάνθρωπη μορφή βίας. 
Ονειρεύομαι έναν κόσμο αλλιώτικο, πιο αγνό και ασφαλή για όλα μας!

Μαργαρίτα Ντούρου

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Ντούρου και είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση, μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στον φορέα «Γίνε Άνθρωπος», που έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βίας, κάθε είδους, μέσω της ενημέρωσης και της μαζικής ευαισθητοποίησης του κόσμου. Η έκρηξη των ποικιλόμορφων περιστατικών βίας στην εποχή μας και ειδικότερα η ραγδαία αύξηση των γυναικοκτονιών, με οδήγησε στο να λάβω μέρος στην εκστρατεία, καθώς πιστεύω πως είναι χρέος όλων μας να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά και να αναλαμβάνουμε δράσεις με σκοπό να μειώσουμε και να εξαλείψουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα. Συμβάλλοντας λοιπόν στη προσπάθεια αυτή, προσδοκώ και ονειρεύομαι μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Ιωάννα Ντίνη

Ονομάζομαι Ιωάννα Ντίνη και είμαι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΠΜΣ Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Αυτή τη στιγμή, παρακολουθώ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζομαι ως financial analyst. Μεταξύ άλλων, ταξιδεύω, χορεύω, ζωγραφίζω, ενδιαφέρομαι για την αυτοβελτίωση, μα πιο πολύ μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους και την κοινωνία μας.

Η έξαρση της επιθετικότητας στις μέρες μας έχει εντείνει το ενδιαφέρον μου για το ποιοί επιλέγουμε να είμαστε, ποιά τα κριτήριά μας, πόσο διατεθημένοι είμαστε να επιλέξουμε κάτι άλλο και τελικά αν είμαστε έτοιμοι να καταλάβουμε πως η ευθύνη είναι δική μας για αυτά που κάνουμε, και αυτά που δεν κάνουμε. Πως επιλέγουμε τις πράξεις μας ή ακόμα χειρότερα, τις απραξίες μας; Θεωρώ χρέος μου, να συνεισφέρω στο βαθμό που μπορώ, για την ενημέρωση, την πρόληψη και την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου, βοηθώντας το όραμα του «Γίνε Άνθρωπος» να φτάσει σε κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι.

Μαριάννα Τζίμα

Ονομάζομαι Μαριάννα Τζίμα και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου και έχω ενταχθεί εθελοντικά στο δυναμικό των εθελοντών του φορέα «Γίνε Άνθρωπος». Η παρατήρηση του γνήσιου ενδιαφέροντος, της άνευ όρων παροχής υποστήριξης και των προσωπικών υπερβάσεων όλων των εμπλεκόμενων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής έμφυλης βίας, με έκαναν να συνειδητοποιήσω τόσο το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς της όσο και τη σημασία της ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην συμπερίληψη και την αποδοχή και θεωρώ πως είναι χρέος της επιστημονικής -κι όχι μόνο- κοινότητας να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παναγιώτης Κάτσενος

Ονομάζομαι Παναγιώτης Κάτσενος και είμαι φοιτητής στην σχολή μόδας Pansik. Συμμετέχω στην ομάδα εθελοντών του “Γίνε Άνθρωπος” με σκοπό την αλλαγή των πραγμάτων που γίνονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα στο θέμα των γυναικοκτονιών και γενικότερα σε κάθε είδους βίας. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να δέχεται βία εξαιτίας του φύλου του, του χρώματός του, της σεξουαλικότητάς του και του σωματότυπού του!

Ελένη Καλαϊτζίδη

Ονομάζομαι Καλαϊτζίδη Ελένη, είμαι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Έμφυλα ζητήματα καθώς και το πεδίο της κακοποίησης αποτελούν για μένα το επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου. Έτσι προέκυψε και η επιθυμία και ανάγκη μου να συμμετέχω εθελοντικά στον φορέα “Γίνε Άνθρωπος”, προκειμένου να αποτελέσω έναν κρίκο στην αλυσίδα, εξάλειψης της βίας μέσα από ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αλλά και μέσα από την στήριξη των θυμάτων με όποιο τρόπο το έχουν ανάγκη. Σε μια κοινωνία που νοσεί, είναι σημαντικό να υπάρχουν άτομα και δράσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και είναι εκεί να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Νάντια Μουμτζή

Ονομάζομαι Μουμτζή Νάντια και είμαι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ το Σεπτέμβρη του 2022 και έπειτα ασχολούμαι με τον εθελοντισμό. Όταν βρήκα τον φορέα «Γίνε Άνθρωπος» αμέσως κατάλαβα ότι θέλω να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας! Οφείλουμε να είμαστε στο πλάι οποιουδήποτε ατόμου χρήζει βοήθειας και ειδικά σε τέτοιες καταστάσεις βίας που δυστυχώς έχουν γίνει μεγάλο μέρος της καθημερινής μας ενημέρωσης. Εύχομαι αυτό να αλλάξει άμεσα, να ενημερώσουμε το κοινωνικό σύνολο και να σώσουμε κάθε θύμα εκεί έξω. Εύχομαι να γίνουμε άνθρωποι!

Αναστασία Χατζηκυριάκου

Ονομάζομαι Αναστασία Χατζηκυριάκου και είμαι τελειόφοιτη της Νομικής Σχολής Αθηνών. Το καλοκαίρι του 2021 με έφερε αντιμέτωπη με μια σκληρή ανακατάταξη. Τα μέχρι τότε δεδομένα έπαψαν βίαια και αιφνίδια. Ξεκίνησε να με διακατέχει ένα ανυπέρβλητο αίσθημα ανασφάλειας, φόβου και αμφισβήτησης επειδή γεννήθηκα γυναίκα. Αμφισβήτησα την αυτονομία μου και την ικανότητά μου για αυτοπροστασία.  Σε κάθε είδηση γυναικοκτονίας επαναλαμβανόταν το ίδιο συναισθηματικό μοτίβο. Κομβικό σημείο, η δολοφονία της  Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.

Η απόσταση από τα περιστατικά, δομεί μια ψευδαίσθηση οχυρού για τους εαυτούς μας καθώς απουσιάζει το αίσθημα άμεσου κινδύνου. Όταν η απόσταση μειώνεται, ο κίνδυνος εντείνεται και σε εκείνο το σημείο έρχεται η συνειδητοποίηση πως τίποτα πια δεν είναι τόσο μακριά. Μια τραγική είδηση μπορεί πραγματικά να αφορά άτομο του περιβάλλοντός σου. Όσο και αν τρόμαξα, άλλο τόσο δυνάμωσε η φωνή μέσα μου. Καμία άλλη δολοφονημένη, καμία μόνη, είμαστε όλες μαζί.

Στο «Γίνε Άνθρωπος» δίνεται καθημερινά ένας αγώνας για την υλοποίηση μιας κοινωνίας έτοιμης να προστατεύσει τα θύματά της αλλά κυρίως για να μεταλαμπαδεύσει αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η ενότητα και η ισότητα. Το έργο μας πηγάζει από  τη φωνή όσων έφυγαν άδικα και βάναυσα. Η φωνή τους θα μένει ενεργή όσο η κοινωνία μεριμνεί για αυτές τις αξίες, που κάποιες αποστερήθηκαν μια για πάντα. Δεν είμαστε όλες εδώ λοιπόν. Λείπουν οι δολοφονημένες, την μνήμη των οποίων θα κρατάμε ζωντανή σε κάθε μας ενέργεια.