Scroll Top

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Ποιοι είμαστε:
Η εθελοντική ομάδα του “Γίνε Άνθρωπος” αποτελείται από άτομα κάθε ηλικίας και εκπαίδευσης. Τα διαφορετικά τους χαρακτηριστικά βοηθούν ιδιαίτερα το έργο μας και αξιοποιούνται αναλόγως στις δράσεις μας, βοηθώντας έτσι να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας. Η εθελοντική μας κοινότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα βίας, η οποία πραγματοποιείται με την καταγραφή άρθρων, τη βοήθεια οργάνωσης και διαχείρισης παρουσιάσεων, γραμματειακή υποστήριξη και δυνατότητα συμμετοχής σε πλήθος δράσεων.
Πώς μπορώ να βοηθήσω;
Μπορείς να γίνεις μέλος της εθελοντικής μας ομάδας! Εάν θέλεις να συμμετέχεις στις δράσεις μας και να βοηθήσεις στο έργο μας με τον δικό σου τρόπο, στείλε αίτηση, με το βιογραφικό σου και υπογεγραμμένη την φόρμα εθελοντισμού που θα βρεις εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σου!

Μαρίνα Καρατζαφέρη

Ονομάζομαι Μαρίνα Καρατζαφέρη και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το CSI Institute, Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας, ως εθελοντής και αρθρογράφος συμμετείχα στoν φορέα “Γίνε Άνθρωπος”. Ασχολούμαι με τα social media και συμμετέχω ενεργά σε όλες τις δράσεις και τα συνέδρια από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας του «Γίνε Άνθρωπος». Ως γυναίκα δεν μπορώ να μείνω αμέτοχη σε όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με διάφορων τύπων εγκλήματα σε βάρος των γυναικών γι’ αυτό και πιστεύω πως ήρθε η ώρα για μία ουσιαστική αλλαγή την οποία η κοινωνία χρειάζεται! Όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια. Ας γίνουμε, λοιπόν, όλοι Άνθρωποι!

Παρασκευή Ξεσφίγγη

Ονομάζομαι Παρασκευή Ξεσφίγγη και είμαι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών σπουδών. Το ενδιαφέρον μου για τα ζητήματα έμφυλης βίας με οδήγησαν στην εκστρατεία του ‘Γίνε Άνθρωπος’ όπου έγινα εθελόντρια. Μέσα από τις δράσεις της ομάδας ελπίζω και επιθυμώ να βοηθήσουμε κάθε θύμα βίας να νιώσει ασφάλεια, να ενημερώσουμε το κοινωνικό σύνολο για την πρόληψη του φαινομένου και να συμβάλλουμε σε μια κοινωνία ευαισθητοποιημένη και έτοιμη για να φέρει την αλλαγή. Είναι δικαίωμα όλων να νιώθουν την ασφάλεια, την ισότητα και την ατομικότητα.

Αντιγόνη Καμπέρη

Ονομάζομαι Αντιγόνη Καμπέρη, είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέσα από την πρακτική μου στο CSI Institute έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το ζήτημα της βίας, ένα θέμα που πιστεύω ότι αφορά τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ στον περιορισμό φαινομένων βίας, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να ενωθούμε και να δράσουμε, ώστε να μπει ένα τέλος στον πόνο που προκαλεί οποιαδήποτε μορφή βίας.

Νικολέτα Φωτιάδου

Ονομάζομαι Νικολέτα Φωτιάδου και είμαι τελειόφοιτη φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συμμετέχω ως εθελόντρια ψυχολόγος στον μη κερδοσκοπικό φορέα “Γίνε άνθρωπος” με σκοπό να προσφέρω την βοήθεια μου σε ανθρώπους που έχουν υποστεί βία καθώς κανένας μας δεν αξίζει να δέχεται μια τέτοια συμπεριφορά. Ταυτόχρονα στόχος μου είναι η αφύπνιση και άλλων ατόμων καθώς μόνο με την συλλογική δράση όλων μας μπορεί να επέλθει η αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Παναγιώτα Λαμπράκη

Ονομάζομαι Παναγιώτα Λαμπράκη και είμαι φοιτήτρια ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Με αφορμή το πρώτο συνέδριο του Γίνε Άνθρωπος αποφάσισα πως θέλω κι εγώ να γίνω μέλος αυτής της ομάδας που έχει σκοπό την πρόληψη , την παρέμβαση και την καταπολέμηση οποιασδήποτε μορφής βίας. Είναι χρέος όλων μας η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η δράση σε περιστατικά βίας. Η ανοχή σταματάει εδώ. Πιστεύω σε ένα καλύτερο αύριο με βασικα θεμέλια του την αγάπη και τον σεβασμό.
Η αλλαγή της κοινωνίας είναι στο χέρι μας! Μπορούμε να τα καταφέρουμε όλοι μαζί!

Άντρεα Χριστοδούλου

Ονομάζομαι Άντρεα Χριστοδούλου και είμαι επί πτυχίω φοιτήτρια του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο CSI Institute πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση όπου και μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στον φορέα “Γίνε Άνθρωπος”, μία νέα εκστρατεία με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κόσμου ενάντια σε κάθε μορφή βίας. Πάντα πίστευα ότι η ομαδικότητα και η συνεργασία φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μέσα από την εκστρατεία ο κόσμος θα ακούσει, θα ενημερωθεί και θα είναι έτοιμος να δράσει, ώστε να εξαλειφθεί κάθε μορφή αδικίας και βίας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη αυτή την αλλαγή και εμείς πρέπει να δράσουμε άμεσα!

Μαργαρίτα Ντούρου

Ονομάζομαι Μαργαρίτα Ντούρου και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώντας την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute, όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχω στον φορέα «Γίνε άνθρωπος», που έχει σκοπό την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της βίας, κάθε είδους, μέσω της ενημέρωσης και της μαζικής ευαισθητοποίησης του κόσμου. Η έκρηξη των ποικιλόμορφων περιστατικών βίας στην εποχή μας και ειδικότερα η ραγδαία αύξηση των γυναικοκτονιών, με οδήγησε στο να λάβω μέρος στην εκστρατεία, καθώς πιστεύω πως είναι χρέος όλων μας να αντιδρούμε σε τέτοιου είδους περιστατικά και να αναλαμβάνουμε δράσεις με σκοπό να μειώσουμε και να εξαλείψουμε, όσο είναι αυτό εφικτό, τη νοσηρή αυτή πραγματικότητα. Συμβάλλοντας λοιπόν στη προσπάθεια αυτή, προσδοκώ και ονειρεύομαι μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη κοινωνία.

Άννα Λένη

Ονομάζομαι Άννα Λένη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποιώ την πρακτική μου άσκηση στο CSI Institute συμμετέχοντας σε διάφορες δράσεις και projects. Η επιλογή μου να συμμετέχω στον φορέα «Γίνε άνθρωπος» προέκυψε εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των περιστατικών βίας τα τελευταία χρονιά στην Ελλάδα. Μέσα από την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δράση μπορεί ο καθένας μας ξεχωριστά να συμβάλει στην μείωση του φαινομένου, έτσι ώστε να γίνει η αρχή για μια κοινωνία απελευθερωμένη από κάθε μορφής βίας. Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της βίας είναι υποχρέωση όλων μας!

Στέλλα Τζιβελέκη

Ονομάζομαι Στέλλα Τζιβελέκη και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Τελειώνοντας τις σπουδές μου ορμώμενη από την ανάγκη μου για προσφορά, ήρθα πρώτη φορά σε επαφή με τον φορέα «Γίνε Άνθρωπος» που έχει σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σε ζητήματα βίας κάθε είδους. Θέλω και εγώ να συμμετέχω στην προσπάθεια για να δωθεί φωνή στα θύματα και να εξαλειφθεί κάθε απάνθρωπη μορφή βίας. 
Ονειρεύομαι έναν κόσμο αλλοιώτικο, πιο αγνό και ασφαλή για όλα μας!

Παναγιώτης Κάτσενος

Ονομάζομαι Παναγιώτης Κάτσενος και είμαι φοιτητής στην σχολή μόδας Pansik. Συμμετέχω στην ομάδα εθελοντών του γίνε άνθρωπος με σκοπό την αλλαγή των πραγμάτων που γίνονται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα στο θέμα των γυναικοκτονιών και γενικότερα σε κάθε είδους βίας. Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να δέχεται βία εξαιτίας του φύλου του, του χρώματός του, της σεξουαλικότητάς του και του σωματότυπού του!

Ελένη Καλαϊτζίδη

Ονομάζομαι Καλαϊτζίδη Ελένη, είμαι ψυχολόγος και εκπαιδευόμενη Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια. Έμφυλα ζητήματα καθώς και το πεδίο της κακοποίησης αποτελούν για μένα το επίκεντρο των ενδιαφερόντων μου. Έτσι προέκυψε και η επιθυμία και ανάγκη μου να συμμετέχω εθελοντικά στον φορέα Γίνε Άνθρωπος, προκειμένου να αποτελέσω έναν κρίκο στην αλυσίδα, εξάλειψης της βίας μέσα από ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αλλά και μέσα από την στήριξη των θυμάτων με όποιο τρόπο το έχουν ανάγκη. Σε μια κοινωνία που νοσεί, είναι σημαντικό να υπάρχουν άτομα και δράσεις που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και είναι εκεί να καλύψουν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί.

Μαριάννα Τζίμα

Ονομάζομαι Μαριάννα Τζίμα και είμαι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου. Η επιθυμία μου να ενταχθώ στο δυναμικό των εθελοντών του φορέα «Γίνε Άνθρωπος» γεννήθηκε μέσα από την εθελοντική μου εργασία στο CSI Institute. Η παρατήρηση του γνήσιου ενδιαφέροντος, της άνευ όρων παροχής υποστήριξης και των προσωπικών υπερβάσεων όλων των εμπλεκόμενων για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κάθε μορφής έμφυλης βίας, με έκαναν να συνειδητοποιήσω τόσο το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς της όσο και τη σημασία της ενίσχυσης αυτής της προσπάθειας. Στόχος είναι η δημιουργία μιας κοινωνίας που θα βασίζεται στην συμπερίληψη και την αποδοχή και θεωρώ πως είναι χρέος της επιστημονικής -κι όχι μόνο- κοινότητας να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Αρετή Φλωράκη

Ονομάζομαι Φλωράκη Αρετή και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Μητροπολιτικό Κολέγιο Αθηνών σε σύμπραξη με το Βρετανικό Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου. Στα πλαίσια της συνεργασίας μου με το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (CSIi), αποφάσισα να προσφέρω εθελοντικό έργο και στο φορέα Γίνε Άνθρωπος, ο οποίος στοχεύει στην καταπολέμηση κάθε μορφής βίας. Η έξαρση των πολλών και διαφορετικών περιστατικών βίας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά και σε παγκόσμια κλίμακα,  ήταν η αιτία που με οδήγησε στο να λάβω μέρος στην συγκεκριμένη εκστρατεία. Ευελπιστώ ως ομάδα να προσφέρουμε ενημέρωση σχετικά με το τι εστί βία, ώστε να μπορέσουμε ως κοινωνία να αλλάξουμε την νοοτροπία μας. Είναι χρέος όλων μας να προστατεύουμε τους συνανθρώπους μας, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό!

Αναστασία Πασσή

Ονομάζομαι Αναστασία Πασσή και είμαι απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Σπουδών. Τα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά βίας και κακοποίησης, και συγκεκριμένα η αδιάλειπτη παρουσία φαινομένων έμφυλης βίας, στα οποία καθημερινώς γινόμαστε μάρτυρες, με οδήγησαν στην ανάληψη δράσης, και συγκεκριμένα στη συμμετοχή μου στον φορέα κατά της βίας «Γίνε Άνθρωπος». Ήρθε η ώρα, κάθε άνθρωπος ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, να συμβάλουμε στην αλλαγή της κοινωνίας μας. Πιστεύω ότι μπορούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία, στην οποία θα είμαστε όλοι ίσοι και αποδεκτοί. Είναι η στιγμή να βοηθήσουμε κάθε συνάνθρωπο μας που μας έχει ανάγκη και είμαστε εδώ να τον ακούσουμε και να τον υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο.

Νάντια Μουμτζή

Ονομάζομαι Μουμτζή Νάντια και είμαι ψυχολόγος. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο τμήμα ψυχολογίας στο ΕΚΠΑ το Σεπτέμβρη του 2022 και έπειτα ασχολούμαι με τον εθελοντισμό. Όταν βρήκα την εκστρατεία «Γίνε Άνθρωπος» αμέσως κατάλαβα ότι θέλω να γίνω κομμάτι αυτής της ομάδας! Οφείλουμε να είμαστε στο πλάι οποιουδήποτε ατόμου χρήζει βοήθειας καειδικά σε τέτοιες καταστάσεις βίας που δυστυχώς έχουν γίνει μεγάλο μέρος της καθημερινής μας ενημέρωσης. Εύχομαι αυτό να αλλάξει άμεσα, να ενημερώσουμε το κοινωνικό σύνολο και να σώσουμε κάθε θύμα εκεί έξω. Εύχομαι να γίνουμε άνθρωποι!